NOS Nieuws

Zeven doden bij treinongeluk New York

Doden bij treinongeluk Ney York

Bij een ongeluk met een forensentrein bij New York zijn zeker zeven doden gevallen. Minstens twaalf passagiers raakten gewond. Het treinstel botste tijdens de avondspits op een auto die op een overweg klem was geraakt onder een slagboom. De SUV werd meer dan honderd meter meegesleept, daarna brak er brand uit. Een van de doden is de vrouw die in de auto zat.

Het ongeluk gebeurde in Valhalla, een dorp ten noorden van Manhattan. De trein had meer dan 800 passagiers aan boord en was drie kwartier daarvoor vertrokken van de Grand Central Terminal: het ov-knooppunt op Manhattan.

"Ik zat klem. Er waren een heleboel mensen voor en achter mij en ik zat klem in het midden van de wagon", zei een passagier tegen ABC News. Van mensen die buiten liepen, hoorde hij dat er brand was uitgebroken.

De Metro-North Railroad vervoert 280.000 passagiers per dag en is een van de drukste railverbindingen in de VS. In 2013 ontspoorde een treinstel op dezelfde lijn, omdat hij te hard reed. Daarbij kwamen vier mensen om en raakten er tientallen gewond.

Amateurbeeld van kort na het treinongeluk in New York

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl