Robin Haase ging vroeg onderuit in Zagreb

Haase nog altijd zonder zege in 2015

Robin Haase is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Zagreb blijven steken. In de Kroatische hoofdstad bleek de Italiaan Andreas Seppi met 6-2, 3-6, 6-4 te sterk.

De beste Nederlandse tennisser, momenteel de nummer 93 van de wereld, wacht zodoende dit kalenderjaar nog altijd op zijn eerste overwinning in het enkelspel. Ook in Chennai, Auckland en Melbourne wist Haase begin dit seizoen geen potten te breken.

Haase begon bijzonder slecht aan het duel en leverde direct zijn eerste opslaggame in. Binnen een half uur was setwinst een feit voor Seppi (ATP-41), die op de Australian Open nog zorgde voor een grote verrassing door Roger Federer te verslaan.

Klap

Haase kwam terug in de wedstrijd, maar stond in de derde game van de beslissende set opnieuw zijn service af. Die klap kwam hij niet meer te boven. Op 5-4 40-30 maakte Seppi het karwei op zijn eerste wedstrijdpunt af.

Twee jaar geleden haalde Haase, volgende week actief op het ABN Amro World Tennis Tournament, nog de laatste vier in Zagreb. In 2014 verkoos hij een trip naar Zuid-Amerika boven een reeks indoortoernooien in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl