NOS Voetbal

Van Geel vond bod op Vilhena onacceptabel

Martin van Geel is blij dat de transferperiode achter de rug is. Feyenoord heeft de selectie bij elkaar kunnen houden en de technisch directeur heeft dan ook vertrouwen in de tweede seizoenshelft.

Mitchell te Vrede en Tonny Vilhena leken nog wel te vertrekken, maar die transfers gingen niet door. Van Geel legt uit waarom: "Te Vrede had bij Wigan Athletic meer kunnen verdienen, maar zij hadden het lef om een huurconstructie voor te stellen. Later is er nog wel een voorstel gekomen voor een definitieve overname, maar dat was totaal niet marktconform."

"Onacceptabel"

Ook bij Vilhena, waar Southampton voor in de markt was, werd in eerste instantie om een huurconstructie gevraagd. "Dat was onacceptabel", aldus Van Geel. "Bij een jongen die al meer dan honderd eredivisiewedstrijden in de benen heeft en nog maar twintig jaar is, moet een goed bedrag tegenover staan."

En zo wist Van Geel de selectie bijeen te houden. Hoe nu verder? Na twintig wedstrijden staat Feyenoord op de derde plaats. De achterstand op koploper PSV bedraagt veertien punten en lijkt onoverbrugbaar. Het gat met nummer twee Ajax is daarentegen slechts vijf punten. Maar er is een probleem: er wordt heel moeilijk gescoord.

"Kazim-Richards past bij Feyenoord"

Zou Feyenoord meestrijden om de titel als er een veelscorende spits zou rondlopen in de Kuip? Van Geel: "Dat weet ik niet. We hebben nu al twee punten meer dan vorig jaar en toen hadden we Graziano Pellè. We hebben het afgelopen jaar vijf spelers gekocht en we staan er gewoon weer. PSV heeft dit jaar een extreem goed seizoen en daarom is het verschil zo groot", vindt Van Geel.

Colin Kazim-Richards maakte dit seizoen zeven doelpunten in de eredivisie. "Hij zou er een paar meer mogen maken, maar dat weet hij zelf ook wel. Een jongen die past bij Feyenoord. Goede uitstraling, die gaat ervoor. Een krijger, zou ik kunnen zeggen. Die laat ons het dominantie positiespel spelen, daar is hij erg belangrijk in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl