De Kamer wil een spijtoptantenregeling voor matchfixers
NOS Nieuws

Kamer wil spijtoptantenregeling matchfixing

De Tweede Kamer wil dat er een soort spijtoptantenregeling komt voor voetballers die zaken hebben gedaan met matchfixers. Eerder pleitte de PvdA daar al voor en coalitiegenoot VVD sluit zich daarbij aan.

PvdA-Kamerlid Van Dekken zei onlangs in een initiatiefnota dat een "clementieregeling" nuttig kan zijn. Hij noemde het redelijk dat iemand die wedstrijden heeft vervalst strafvermindering krijgt als hij een geval meldt. Die regeling zou ondergebracht moeten worden bij het Openbaar Ministerie.

VVD-Kamerlid Van Veen zei vanochtend bij Omroep Brabant dat hij ook wel voor zo'n regeling voelt. Hij verwees naar de recente publicatie in de Volkskrant over matchfixing bij Willem II.

Frustratie

Volgens Van Veen raken voetballiefhebbers gefrustreerd als er steeds signalen zijn van verkochte wedstrijden, terwijl het OM tot nu toe niet tot vervolging is overgegaan.

"Misschien kunnen we er dan toch eens over nadenken hoe we de betrokkenen kunnen laten praten." Als mensen dat doen, zouden ze ook volgens hem minder straf moeten krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl