NOS Nieuws

CDA wil excuus Van Rijn voor pgb-problemen

Het CDA wil excuses van staatssecretaris Van Rijn voor de problemen voor veel mensen met een pgb. Sinds 1 januari lopen de pgb-betalingen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en duizenden zorgwerkers blijken nog geen salaris te hebben ontvangen.

Gisteravond schreef Van Rijn aan de Tweede Kamer dat alle houders van een persoonsgebonden budget hun declaratie over januari naar de SVB kunnen sturen. CDA-Kamerlid Keijzer vindt de brief van Van Rijn echter "een systeembrief".

Keijzer wil dat Van Rijn excuses aanbiedt aan "alle mensen die al weken in paniek zijn". Het CDA benadrukt dat er vaak voor gewaarschuwd is dat het mis zou kunnen gaan.

Onderhoud

SP-Kamerlid Leijten reageert cynisch op de tegemoetkoming van de staatssecretaris. Ze twittert dat de site van de Sociale Verzekeringsbank "wegens onderhoudswerkzaamheden tijdelijk niet beschikbaar" is.

ChristenUnie-voorman Slob zegt dat iedereen wel heel lang op de brief van Van Rijn heeft moeten wachten, maar hij vindt het belangrijk dat er nu een oplossing lijkt te zijn. Hij snapt overigens ook dat de staatssecretaris erop let dat het geld niet op de verkeerde plek terechtkomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl