Bode Miller (r) tijdens de persconferentie voor de WK skiën
NOS Sport

Bode Miller op tijd fit voor WK

Bode Miller kan deelnemen aan de WK alpineskiën in Vail en Beaver Creek. De 37-jarige Amerikaan zegt voldoende hersteld te zijn van de herniaoperatie die hij in november moest ondergaan. "Ik ben klaar om te racen."

De winnaar van zes olympische medailles wil op de Super-G, afdaling en mogelijk ook op de combinatie in actie komen. Het worden zijn eerste races van het jaar. Hij trainde de afgelopen weken in Kitzbühel en Wengen en is daar zelf zeer tevreden over.

"Ik heb agressief kunnen trainen en mijn herstel loopt zo goed als ik had gehoopt. Ik heb geen pijn als ik hier zit en ook als ik ski word ik niet beperkt door pijn in mijn rug. Alleen achteraf doet het misschien een beetje pijn, maar dat is altijd zo als je tegen de 100 kilometer per uur naar beneden gaat", liet Miller weten tijdens een persconferentie.

Miller: ik ben klaar om te racen

Svindal beslist dinsdag

Aksel Lund Svindal beslist dinsdag na de training van de afdaling over zijn WK-deelname. De Noor scheurde bij een potje voetbal in oktober zijn achillespees. Zijn herstel verloopt heel voorspoedig, maar Svindal weet pas na de training of hij gaat starten.

Aan de vooravond van zijn laatste test klinkt Svindall positief. "Toekijken kan ik niet. Ik kan geen reden verzinnen waarom ik niet zou meedoen. Het enige risico is dat ik te langzaam ben", aldus de vijfvoudig wereldkampioen, die een speciale skischoen draagt om zijn enkel te ontlasten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl