NOS Sport

Vonn beschouwt WK als haar Spelen

Vanwege een zware blessure moest ze in 2014 afzeggen voor Sotsji. Dus beschouwt Lindsey Vonn de wereldkampioenschappen skiën, die vandaag in haar eigen achtertuin beginnen, maar als haar Olympische Spelen. "Zo voelt het wel voor mij."

Ze komt op de eerste dag al in actie op de Super-G, het onderdeel waarop de dertigjarige Amerikaanse anderhalve week geleden nog de beste was tijdens de wereldbekerwedstrijd in Sankt-Moritz. Maar het is ook het onderdeel waaraan ze slechte herinneringen heeft. Tijdens haar vorige deelname aan de WK, twee jaar geleden in Schladming, ging het op de Super-G mis. Ze scheurde de kruisbanden in haar rechterknie af.

Vonn probeert daar nu niet aan te denken. Ze is in vorm en kijkt positief vooruit. "Dit is een geweldige kans voor mij."

Geen moment rust op de Raptor

Lindsey Vonn

Het is een lastige, steile piste in Vail. "Je hebt geen moment rust. Het is een erg uitdagend parcours. Het gaat leuk worden", aldus Vonn, die op een training maandag de vierde tijd klokte op de 'Raptor', zoals de bijnaam voor de piste luidt. "Het was winderig vandaag. Ik kijk uit naar de Super-G morgen."

Naast Vonn worden ook Lara Gut, Tina Maze, Tina Weirather, Elisabeth Görgl en Anna Fenninger dinsdag gerekend tot de favorieten voor WK-goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl