Robert Maaskant en Dirk Marcellis
NOS Voetbal

NAC-uit altijd lastig voor PSV

De koploper in de eredivisie, PSV, gaat vanavond op bezoek bij NAC Breda. De Eindhovense formatie komt dan een aantal oude bekenden tegen. NAC Breda wist zich in de tussentijdse transferperiode te versterken met Dirk Marcellis en Menno Koch, twee voetballers die in Eindhoven werden opgeleid. En zij weten hoe moeilijk PSV het altijd heeft in Breda.

De reis van Oost naar West-Brabant is voor PSV zelden leuk. In de laatste tien jaar won PSV maar twee keer in Breda. Of NAC opnieuw kan stunten is nog maar de vraag. De ploeg beleeft een moeizaam seizoen waarin het al aan de derde trainer toe is. Robert Maaskant nam in de winterstop het stokje over van Eric Hellemons die aan het begin van het seizoen nog assistent was.

"Zaterdag, dinsdag, zaterdag"

Maar liefst zeven spelers kwamen de afgelopen maand naar Breda. Dirk Marcellis werd zelfs tot aanvoerder gebombardeerd. De verdediger brak in 2006 door bij PSV, maar raakte al snel op een zijspoor. AZ bood hem aanvankelijk een herkansing, maar een zware knieblessure maakte vervolgens een einde aan zijn avontuur in Alkmaar.

Inmiddels is Marcelis weer helemaal terug. "Zaterdag, dinsdag en dan weer zaterdag, daar doe je het voor", aldus de 26-jarige Limburger. Het duel met PSV is een weerzien met oude bekenden. "Het hele speciale is er wel af, maar het blijft een club waar ik veel herinneringen aan heb en waar ik lang heb rondgelopen. Dat maakt het iets anders dan een normale wedstrijd."

Menno Koch

Ook voor Menno Koch is het duel met zijn oud-ploeggenoten speciaal. "Voor ons is elke wedstrijd belangrijk, maar voor mij zit er wel een speciaal randje aan deze wedstrijd." De 20-jarige verdediger is door NAC tot het einde van het seizoen gehuurd van PSV. "Ik ben hier gekomen om minuten te maken, om wedstrijden te spelen en om mezelf te ontwikkelen. Vanavond is wel een wedstrijd waarbij ik mezelf weer een keer kan laten zien, ook aan PSV."

Tips geven

Koch is voor NAC ook van nut als het gaat om informatie over de tegenstander. "Ik kan de jongens natuurlijk een paar tips geven over bepaalde spelers, want ik ken ze allemaal heel goed. Maar we moeten vooral uitgaan van onze eigen kracht."

Over één ding zijn de twee aanwinsten het eens: PSV gaat het moeilijk krijgen. In de laatste acht duels in Breda won PSV slechts één keer van NAC. Vijf van de laatste zes wedstrijden werden zelfs gewonnen door de club uit Breda. Marcellis weet dat ook uit eigen ervaring.

"Ik kan me niet herinneren dat ik hier in Breda gewonnen heb of überhaupt een makkelijke wedstrijd heb gespeeld. Ook wij moeten weer aantonen dat het niet makkelijk is om naar Breda te komen, voor wie dan ook."

Marcellis ziet zijn oude werkgever wel als de nieuwe kampioen, maar dat zal een verrassing niet in de weg staan. "PSV speelt niet het allermooiste voetbal, maar wel heel efficiënt en ze winnen heel veel. Wij moeten ook efficiënt en realistisch spelen en heel hard werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl