Een man probeert zijn auto uit te graven in Boston
NOS Nieuws

Doden door winterweer VS

Winterweer in de Verenigde Staten heeft aan zeker tien mensen het leven gekost. Het noordoosten en midden van het land wordt geplaagd door sneeuwstormen.

In verschillende staten kwamen mensen om bij verkeersongelukken door gladheid. In de staat Massachusetts werd een voetganger doodgereden door een sneeuwschuiver. In Ohio kreeg een man een hartaanval nadat hij voor zijn huis sneeuw had geschept. In Iowa is een 67-jarige doodgevroren in zijn eigen tuin.

Super Bowl

In Massachusetts wordt voor vandaag 35 centimeter sneeuwval voorspeld. Veel scholen blijven daarom gesloten. Ook is de parade in Boston voor American Football-team New England Patriots, dat zondag de Super Bowl won, een dag uitgesteld.

In Chicago is op een dag net zo veel sneeuw gevallen als in heel januari.

Stroomuitval

De sneeuw veroorzaakt ook stroomuitval, doordat de bovengrondse leidingen de sneeuw niet aankunnen. In het gebied tussen Chicago en Boston zitten tienduizenden mensen zonder elektriciteit.

De vliegvelden hebben ook overlast door het winterse weer. Er zijn meer dan vierduizend vluchten geannuleerd en nog eens vierduizend vluchten hebben vertraging opgelopen.

Kou

Meteorologen verwachten dat de sneeuwbuien de komende dagen afnemen. Wel wordt het een stuk kouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl