Het Oekraïense leger presenteerde onlangs een nieuw ontwikkeld luchtvaartuig
NOS Nieuws

Topadviseur Obama: sancties Rusland beter dan wapens

Een veiligheidsadviseur van president Obama zegt dat de VS eraan vasthoudt dat economische sancties de beste manier zijn om Rusland te beïnvloeden.

Hij zegt dat de Verenigde Staten niet op korte termijn wapens zullen leveren aan Oekraïne. In een interview met CNN zei topadviseur Rhodes dat "simpelweg meer wapens niet de oplossing is voor de crisis." Wel bevestigt hij dat alle opties opnieuw worden bekeken.

Ondersteunend materiaal

Gisteren zeiden Amerikaanse functionarissen dat de VS overweegt om wapens te leveren aan het Oekraïense leger, dat tegen pro-Russische rebellen vecht. Tot nu toe levert Amerika alleen ondersteunend materiaal, zoals nachtkijkers, radar-apparatuur en bootjes.

Analisten zeggen dat de berichten van de laatste dagen vooral de frustraties aantonen van de Amerikaanse regering.

Vredesoverleg

In het oosten van Oekraïne zijn bij gevechten de afgelopen dagen vijf Oekraïense militairen omgekomen en vijftien burgers. Vredesoverleg afgelopen weekend mislukte volledig. Westerse landen zeggen dat Rusland de rebellen steunt, maar Moskou spreekt dat tegen.

Minister Kerry van Buitenlandse Zaken gaat donderdag naar Kiev voor gesprekken met de Oekraïense regering. Diezelfde dag zijn de defensieministers van de NAVO in Brussel voor overleg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl