Willeke Alberti krijgt een brief van koningin Máxima bij haar 60-jarig jubileum
NOS Nieuws

Brief van Máxima voor jarige jubilaris Willeke

In theater Carré in Amsterdam heeft Willeke Alberti haar 60-jarig jubileum als zangeres gevierd met een concert. Het was een dubbel feestje, want ze viert ook haar 70ste verjaardag. Ze kreeg een aantal bijzondere cadeaus.

Uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan kreeg Alberti de Frans Banninq Cocq-penning, voor haar verdiensten voor de stad Amsterdam. Willeke Alberti stamt uit een muzikale familie uit de Jordaan. Aan de hand van haar vader Willy Alberti deed ze de eerste stappen op het podium. Volkszanger Johnny Jordaan was een neef van Willy. Met het jubileumconcert herdacht Willeke Alberti ook dat haar vader dertig jaar geleden is overleden.

"Je hebt een aanstekelijk optimistische inslag. En je bent in staat gebleken het Jordanese gevoel over te brengen aan een nieuwe generatie", zo zei Van der Laan.

Máxima

Van der Laan overhandigde de zangeres ook een bijzondere brief van koningin Máxima. De koningin feliciteerde haar en wenste haar succes met haar werk. Alberti is niet alleen actief als zangeres, maar zet zich ook in voor ouderen en gehandicapten in de Willeke Alberti Foundation.

Alberti vermoedt dat de koningin haar persoonlijk schrijft uit waardering voor het optreden bij het huwelijk van haar en Willem-Alexander, dertien jaar geleden. Ze vertelde dat ze toen een liedje zong waarin een dochter haar vader bedankt voor de gelukkige jeugd die ze heeft gehad. Dat stond eigenlijk niet op het programma, gezien de commotie rond de vader van Máxima, die minister was onder het dictatoriaal regime in Argentinië. De zangeres zei dat de koningin dat waarschijnlijk toch erg heeft gewaardeerd.

Vandaag is Willeke Alberti jarig en geeft ze in Carré nog een tweede concert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl