In de etalage van de winkel in Eindhoven liggen honderden kogelhulzen
NOS Nieuws

Kogelwerende èn modieuze kleding te koop

In Eindhoven is vandaag een winkel geopend die modieuze kogelwerende kleding verkoopt. In plaats van dikke kogelwerende vesten is er dunne en draagbare kleding te krijgen. Het is de eerste winkel in Europa die dit soort kleding aanbiedt.

Kogelwerende kleding was al wel te koop in Nederland. "Maar dat zijn vaak dikke vesten die niet draagbaar zijn. Wij verkopen het merk Miguel Caballero en dat is de Armani onder de kogelwerende kleding", vertelt de importeur.

In de winkel zijn onder meer maatpakken, leren jasjes speciaal voor vrouwen, stropdassen en shirts te koop. "President Obama heeft bijvoorbeeld ook een aantal kogelwerende pakken van het merk", zegt de importeur. Het goedkoopste kledingstuk kost zo'n 2400 euro.

Miljonairs

In de Verenigde Staten zijn er al tientallen winkels die het merk verkopen. De komende maanden gaan er ook winkels open in Parijs, Keulen en Brussel. De 'high-fashion' kleding is volgens de importeur in Europa een gat in de markt. "De kleding is niet aan te slepen. En sinds de aanslag in Parijs regent het aanvragen. Er is veel vraag van de zakelijke markt, maar ook van particulieren."

Potentiële klanten zijn bekende Nederlanders of mensen met veel geld. "De kleding is bijvoorbeeld geschikt voor juweliers of medewerkers van tankstations. Maar ook miljonairs horen tot de doelgroep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl