Lionel Messi en Neymar vieren de derde treffer van Barcelona tegen Villarreal

Barcelona met schrik vrij tegen Villarreal

FC Barcelona houdt in de titelrace de druk erop. Nadat Real en Atlético een dag eerder al hadden gewonnen, werkten de Catalanen in de thuiswedstrijd tegen Villarreal tot twee keer toe een achterstand weg: 3-2. Barcelona blijft daardoor tweede, met een punt minder dan koploper Real.

Denis Tjerysjev zette de bezoekers na een half uur verrassend op 0-1 in Camp Nou. De Rus veranderde een schot van Mario Gaspar van richting. Neymar maakte de gelijkmaker voor Barça in de slotminuut van de eerste helft. De Braziliaan scoorde uit de rebound na een schot van Pedro.

Vlak na rust had Giovanni ruim baan na een misser van Gerard Piqué. Hij legde beheerst af op Luciano Vietti: 1-2. Die pret was van korte duur, want vier minuten later had Barcelona alweer twee keer gescoord.

Rafinha (na een actie van Luis Suárez) en Lionel Messi (fraaie krul in de bovenhoek) draaiden de achterstand razendsnel om in een beslissende voorsprong.

Kaartenfestival in Sevilla

Sevilla boekte een spectaculaire overwinning op Espanyol in een wedstrijd waarin maar liefst twaalf kaarten werden uitgedeeld. Iago Aspas werd de held van Sevilla door vlak voor tijd het winnende doelpunt te maken: 3-2.

Espanyol nam de leiding via een benutte strafschop van Christian Stuani, maar nog voor rust kantelde de wedstrijd door doelpunten van Diogo Figueiras en Vitolo.

Toen Espanyol kort voor rust Kiko Casilla kwijtraakte met een rode kaart, leek Sevilla de buit binnen te hebben. Toch kwamen de tien uit Barcelona een kwartier voor tijd langszij, voordat Aspas in de slotfase alsnog voor groot feest in Sevilla zorgde.

Naast vijf doelpunten vielen er ook elf gele (waarvan acht voor Sevilla) en dus één rode kaart in het verhitte duel.