Nico Rosberg hield het lang vol in zijn Mercedes
NOS Sport

Rosberg rijdt 157 ronden op eerste testdag

Nico Rosberg heeft tijdens de eerste officiële testdag van de Formule 1 in het Spaanse Jerez 157 ronden afgelegd. Dat was meer dan het dubbele van alle andere coureurs die in actie kwamen.

Sebastian Vettel was zondag de snelste in zijn Ferrari, maar dat zei de viervoudig wereldkampioen weinig. "Rondetijden zijn in dit stadium niet zo belangrijk, het aantal ronden telt", zei de Duitser, die zestig rondjes afwerkte op het circuit.

Hij keek met een jaloerse blik naar zijn landgenoot Rosberg, die eindeloos bleef doorrijden in zijn nieuwe Mercedes. In totaal legde Rosberg 695 kilometer af. "Dit is een uitstekende manier om de wintertests te beginnen", zei Rosberg.

Het is van belang dat je een nieuwe auto van binnen en buiten leert kennen en dat lukt het beste als je veel en lang kunt rijden.

Nico Rosberg

"Het is van belang dat je een nieuwe auto van binnen en buiten leert kennen en dat lukt het beste als je veel en lang kunt rijden. Wat dat betreft, is dit een uitstekend begin. De snelheid testen we later wel."

Vettel sprak voorafgaand aan het nieuwe seizoen zijn waardering uit voor de stal van de concurrent. "Mercedes is nog altijd de referentie. Meer dan 150 ronden; daarmee bewijzen ze dat ze een betrouwbare auto hebben. Het is te hopen dat die niet zo snel is als vorig jaar", zei Vettel.

De eerste race van het seizoen wordt op 15 maart verreden in Australië.

Nieuwe bolide Verstappen gepresenteerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl