NOS Nieuws

Frankrijk wil bemiddelen tussen Griekenland en de EU

Frankrijk bereid tot nieuwe afspraken Griekse schuld

Frankrijk wil dat er nieuwe afspraken komen tussen Griekenland en zijn internationale schuldeisers. Parijs is bereid bij die onderhandelingen op te treden als bemiddelaar, zei minister van Financiën Michel Sapin na een gesprek met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis.

Sapin zei dat Griekenland in de eurozone hoort en dat hij ervan uitgaat dat Athene zijn problemen te boven zal komen in een dialoog met alle belanghebbenden.

Hij zei nog eens dat hij het legitiem vindt dat Griekenland wil onderhandelen om zijn schuldenlast te verlichten. De Griekse regering moet de komende dagen wel zorgen voor rust bij het opzetten van een hervormingsprogramma, zei Sapin. Van kwijtschelding van schulden kan volgens hem geen sprake zijn.

Noodleningen

Varoufakis voegde daaraan toe dat hij geen nieuwe noodleningen wil. Hij heeft al gesproken met IMF-topvrouw Christine Lagarde en kijkt uit naar de eerste ontmoeting met zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble.

De nieuwe Griekse premier Tsipras spreekt deze week met onder anderen de Franse president Hollande en met de Europese 'president' Juncker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl