Ronald Koeman baalde van de rode kaart, die was volgens hem onterecht

Southampton verliest in eigen huis van Swansea City

Southampton heeft in de Premier League een dure nederlaag geleden in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. De formatie van trainer Ronald Koeman verloor in eigen huis met 1-0 van Swansea City. Jonjo Shelvey was de maker van het enige doelpunt.

Southampton speelde geen goede wedstrijd en kon geen grote kansen creëren. De wedstrijd was rijp voor een 0-0, maar Shelvey opende zo'n tien minuten voor het einde de score. De middenvelder van Swansea haalde van twintig meter verwoestend uit en liet doelman Fraser Forster kansloos.

Rode kaart Bertrand

De nummer vier van de Premier League joeg daarna op de gelijkmaker. Invaller Sadio Mané was heel dichtbij, maar de bal werd van de lijn gekopt. Southampton moest daarna met tien man verder. Verdediger Ryan Bertrand gooide in de 89ste minuut al zijn frustratie in een tackle op Modou Barrow. Hij kreeg daarvoor direct rood en Barrow verliet kort daarna op een brancard ook het veld.

De laatste kans kwam van de voet van Graziano Pellè, maar de oud-Feyenoorder schoot in kansrijke positie de bal richting de tribune.

United derde, Southampton vierde

Door de nederlaag blijft Southampton op de vierde plaats staan. Bij een overwinning of gelijkspel zou de ploeg van Koeman Manchester United passeren. De achterstand op United bedraagt één punt. Arsenal heeft na de 5-0 overwinning van eerder vandaag evenveel punten (42) als Southampton, maar staat op doelsaldo nog vijfde.

Koeman reageer zwaar teleurgesteld na afloop. "Als je niet scoort, dan weet je dat dit kan gebeuren. Een heel mooie goal van Shelvey, maar ik denk dat de gelukkigste ploeg heeft gewonnen", reageerde de oud-international na afloop. "In de eerste helft waren we dominant, maar we verloren de controle in de tweede helft."

Bertrand werd van het veld gestuurd, maar Koeman was het daar niet mee eens. "De tackle was op de bal. Het zag er misschien wel ernstig uit, maar meer dan geel was het niet. We zullen de eventuele schorsing niet accepteren."