Juventus-Giorgio Chiellini en Cyril Thereau van Udinese
NOS Voetbal

Juventus verzuimt uit te lopen

Juventus heeft in de Serie A nagelaten te profiteren van het puntenverlies van concurrent AS Roma. De koploper kwam bij Udinese niet verder dan 0-0.

Zaterdag had AS Roma ook gelijkgespeeld: 1-1 tegen Empoli. Het verschil tussen de twee titelkandidaten blijft zeven punten in het voordeel van de titelverdediger.

Napoli pakte wel de volle buit en staat nu stevig op de derde plaats met vier punten achterstand op AS Roma. De ploeg uit Napels won de uitwedstrijd tegen Chievo met 2-1. Halverwege het duel stond het 1-1 dankzij twee eigen doelpunten. Jonathan de Guzman speelde de hele wedstrijd mee bij de Napolitanen.

Lazio en Sampdoria verliezen

Lazio en Sampdoria verloren het contact met de nummer drie van de competitie door tegen een nederlaag aan te lopen. De Romeinen, die aantraden zonder de geblesseerde verdedigers Stefan de Vrij en Edson Braafheid, gingen met 2-1 onderuit bij degradatiekandidaat Cesena.

Sampdoria kreeg op bezoek bij Torino een pak slaag. Mede dankzij drie treffers van Fabio Quagliarella zegevierde de thuisclub met 5-1. Het debuut van Samuel Eto'o, die na 71 minuten inviel bij 'Samp', liep daardoor uit op een fikse teleurstelling. Zowel Lazio als Sampdoria heeft 34 punten, vijf minder dan Napoli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl