Ajax-trainer Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer: we staan echt stil

"Op dit moment staan we echt stil", moest Ajax-trainer Frank de Boer erkennen na de 1-0 nederlaag van zijn ploeg tegen Vitesse (1-0). Vooral de manier waarop baart zorgen. "Het niveau gaat eerder achteruit dan vooruit."

Tegen FC Groningen (2-0) en Feyenoord (0-0) bleef de schade nog beperkt. In Arnhem ging het echter mis dankzij een late treffer van Vitesse-invaller Uros Djurdjevic.

"We zijn geen moment in de wedstrijd gekomen. Als we balbezit hadden, gaven we hem meteen aan de tegenstander. Verdedigend stonden we wel goed, maar het gaat erom dat je zelf gaat voetballen. Je wilt domineren, dat is vandaag ook weer niet gelukt. En als we er al een keer uitkwamen, floot de scheidsrechter ook nog af."

Va banque

Omdat PSV, Feyenoord en ook PEC Zwolle wel een zege boekten, wisten de Amsterdammers dat alleen een overwinning telde. Toch zat een slotoffensief er geen moment in.

"Je kijkt hoe de wedstrijd verloopt", verklaarde De Boer. "Als je grip hebt, kun je een spits erbij gooien. Nu zaten we geen moment in de wedstrijd. En we hebben er de spelers niet voor om va banque te gaan spelen."

De Boer had in Arnhem het zicht op een vijfde titel op rij flink zien vervagen. "We hoeven niet naar boven te kijken. We moeten naar onszelf kijken en zorgen dat we weer gaan voetballen zoals we kunnen voetballen. Dan komen de resultaten vanzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl