Celtic vierde feest op Hamden Park

Celtic zegeviert in 400ste Old Firm

Celtic heeft zich ten koste van aartsrivaal Glasgow Rangers geplaatst voor de eindstrijd van de Schotse League Cup. In de vierhonderdste editie van de Old Firm werd het 2-0 in het voordeel van de landskampioen.

De eindstand op Hampden Park, het nationale stadion dat met bijna 51.000 toeschouwers vol zat, was bij rust al bereikt. Leigh Griffiths en Kris Commons maakten de twee doelpunten.

Het was de eerste Old Firm sinds 29 april 2012. Destijds was Celtic met 3-0 te sterk in eigen huis. Glasgow Rangers werd niet veel later drie divisies teruggezet. Momenteel bezet de club uit Glasgow de tweede plaats in de klasse onder de Premier League.

In 1890 werd de eerste editie van het zwaarbeladen treffen gespeeld.

Van Dijk

Bij Celtic deed Virgil van Dijk de hele wedstrijd mee. Oud-Feyenoorder John Guidetti viel ruim twintig minuten voor tijd in voor Griffiths.

Tegenstander in de bekerfinale is Dundee United, dat zaterdag Aberdeen met 2-1 bedwong. De winnende treffer kwam in de slotfase op naam van voormalig NAC-speler Nadir Çiftçi, opgeleid door ADO Den Haag.