Badmintonner Eric Pang werd voor de zevende keer Nederlands kampioen
NOS SportAangepast

Zevende titel badmintonner Pang

Eric Pang heeft voor het zevende jaar op rij de Nederlandse titel badminton in de wacht gesleept. De Groninger (1) versloeg in de finale in Almere Nick Fransman (3) met 15-21, 21-17, 21-13.

De 32-jarige Pang zag zijn opponent in de openingsgame van 3-3 uitlopen naar 9-3. De negen jaar jongere Fransman gaf die voorsprong niet meer weg. De tweede game besliste Pang in zijn voordeel met zes punten op rij vanaf 9-8. In de derde game kwam Fransman nog terug van 5-10 tot 9-10, maar langszij kwam hij nooit.

Pang benutte zijn eerste matchpoint. Pang komt nog twee titels tekort om Rob Ridder en Dicky Palyama, die ieder negen keer kampioen werden, te evenaren.

Fransman nadert Nederlandse titel

Dit keer was Pang nog te sterk, maar de 22-jarige Fransman komt steeds dichterbij. Aan zijn begeleiding zal het niet liggen. Fransman traint in Tsjechië bij Dicky Palyama.

"Ze hebben hem hier in Nederland een beetje laten liggen", vertelt Palyama, die Fransman uitnodigde om met hem in Praag te komen trainen. "Ik heb altijd gevonden dat Nick potentie heeft. Wat hij moet doen? Gewoon bikkelen iedere dag."

De Nederlandse badmintonhoop heet Fransman

De Visch Eijbergen oppermachtig bij vrouwen

Soraya de Visch Eijbergen (1) heeft in Almere voor het eerst de Nederlandse titel badminton in de wacht gesleept. In de eindstrijd onttroonde ze de Arnhemse Gayle Mahulette (2): 21-16, 21-13.

Op de 23-jarige De Visch Eijbergen stond geen maat. Ze was veel sterker dan de een jaar jongere Mahulette, die geen enkele keer het genoegen smaakte van een voorsprong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl