Briljant moment Vitesse velt Ajax

Vitesse viert de goal van Uros Djurdevic
  • ANP
    Vitesse-speler Uros Djurdjevic in duel met Niklas Moisander van Ajax.

Vitesse en Ajax hebben in Arnhem een uiterst povere wedstrijd gespeeld, die slechts even werd onderbroken door een moment van pure schoonheid: 1-0.

De Amsterdammers steken de laatste weken niet echt in de vorm van hun leven. Dat bewijs werd eens te meer geleverd in de eerste helft: het gehanteerde tempo was erg laag en dan nog kwam bijna geen enkele pass aan.

De thuisploeg kon het publiek eveneens niet buitengewoon vermaken, maar kreeg in elk geval nog wat kansjes. Zo schoot Valeri Qazaishvili een keer naast en oogden de hoekschoppen van Marko Vejinovic gevaarlijk.

Zelfde beeld

In de tweede helft werd vooral door Ajax rustig voortgeborduurd op het bedroevende niveau van voor de rust. Het enige verschil was dat de bezoekers nu wel een paar kansjes kregen. Anwar El Ghazi stond plots vrij voor het doel, maar zijn schot werd gekeerd door de invliegende verdediger Jan-Arie van der Heijden.

De wedstrijd kabbelde naar het einde, maar plots was daar invaller Uros Djurdjevic. De Serviër nam de bal aan op zijn borst, wipte de bal over Ajacied Niklas Moisander heen en haalde verwoestend en doeltreffend uit. Dat de bal tussendoor de arm van de doelpuntenmaker had geraakt, was de scheidsrechter ontgaan.

De riposte van Ajax was hevig, maar kort. Na de knal van El Ghazi op het aluminium speelde Vitesse de wedstrijd zonder problemen uit.

Kuitblessure Ibarra

Renato Ibarra moest al halverwege de eerste helft naar de kant met een kuitblessure. De Ecuadoraan mist waarschijnlijk komende zondag de uitwedstrijd tegen Cambuur.