NOS Wielrennen

Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden

Van der Poel wint WK veldrijden

Mathieu van der Poel is in het Tsjechische Tabor wereldkampioen veldrijden geworden. De 20-jarige Van der Poel, die nog bij de beloften uit had mogen komen, reed bijna van start tot finish aan de leiding. De Belg Wout van Aert eindigde op 15 tellen als tweede en Lars van der Haar veroverde voor de tweede keer in zijn carrière het brons.

Net als bij de laatste WB-wedstrijd van het seizoen, in Hoogerheide, gaf Van der Poel direct gas. De topfavoriet sloeg direct een gat, maar na een stuurfout bij een van de balken, kwamen de Belgen Van Aert, een andere kanshebber en ook pas 20 jaar oud, en Kevin Pauwels terug.

Bij Van Aert liep de ketting eraf in de eerste ronde en toen hij in de tweede ronde weer te maken kreeg met technisch malheur, was zijn rol voor het goud uitgespeeld.

Het podium van het WK veldrijden met van links naar rechts Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar

Van der Haar geeft gas

Vier ronden voor het einde ging Van der Poel onderuit, maar zijn voorsprong was inmiddels groot genoeg om daar niet meer nerveus over te worden. In de strijd om de tweede plaats moest Pauwels proberen om Van der Haar van zich af te schudden. Die bleef lang in zijn wiel in de rol van afstopper, maar sprong weg met nog drie ronden te gaan.

Van der Haar naderde Van der Poel tot op zes seconden, maar ontbeerde daarna de kracht om hem te achterhalen. De tank van Pauwels bleek ook bijna leeg en Van Aert ging met een prachtige inhaalrace nog over hem heen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl