Novak Djokovic won in Melbourne zijn eerste grandslam als vader en feliciteerde tegenstander Andy Murray met diens verloving.
NOS Sport

Papa Djokovic wenst Murray geluk en kinderen

Met zijn vijfde eindzege in Melbourne en zijn achtste grandslamtitel in totaal is Novak Djokovic toegetreden tot de eregalerij van het tennis. De vijf titels in Australië zijn een record in de 'open era' (sinds de invoering van het proftennis in 1968), maar nog wel eentje minder dan de zes die Roy Emerson bijeen sloeg.

Uitgerekend de zesvoudig winnaar mocht de trofee overhandigen aan de nummer één van de wereld, nadat deze in vier sets Andy Murray opzij had gezet.

"De Australian Open is een van de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. Ik voel me vereerd om dit toernooi voor de vijfde keer te winnen en in de voetsporen te treden van grote legenden als Roy Emerson en Rod Laver", zei Djokovic, die ook zijn coach Boris Becker en Amélie Mauresmo, de coach van zijn tegenstander, in dat rijtje schaarde.

Familieman

Zijn eerste grandslam als vader heeft zijn kijk op het leven veranderd, bekende de Serviër. Zo complimenteerde hij zijn tegenstander Murray niet alleen met diens spel, hij had ook een persoonlijke boodschap voor de Schot. "Ik feliciteer Andy met zijn verloving en wens hem veel geluk en veel kinderen."

Murray: stuk dichterbij

"Ik wil Novak feliciteren met een ongelooflijk record", toonde Andy Murray zich een waardig verliezer. Hij ontving voor de vierde keer in zijn loopbaan de verliezersschaal in Melbourne.

Ondanks de nederlaag had Murray genoeg reden om tevreden te zijn. "We hebben hard gewerkt om terug te komen na een moeilijk jaar. Ik heb helaas niet kunnen winnen, maar ik ben een stuk dichterbij dan vorig jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl