NOS Voetbal

Sinkgraven moet Ajax kwaliteitsimpuls geven

'Sinkgraven een groot talent'

Frank de Boer is blij dat hij de rest van het seizoen kan beschikken over aankoop Daley Sinkgraven. Ajax wilde de middenvelder eigenlijk al in augustus halen, maar kreeg toen nog nul op het rekest van sc Heerenveen.

"Maar nu wilden ze hem wel laten gaan", aldus De Boer. "Dat komt goed uit, gezien de zware periode die we ingaan." Volgens de trainer van Ajax speelt daarbij ook mee dat Davy Klaassen en Thulani Serero niet helemaal fit zijn.

Groot talent

"Als we te veel twijfelgevallen hebben en te veel risico's moeten nemen met die jongens, willen we daar wel kwaliteit voor terug en Sinkgraven is een groot talent."

Sinkgraven, zelf net zo enthousiast over de transfer, refereerde vrijdag aan een "goed gesprek" met De Boer. Ook de coach zegt daar veel aan gehad te hebben. "Ik wil zien hoe hij uit zijn ogen kijkt, weten hoe hij over zijn toekomst denkt en of hij bij de club past. Zo'n gesprek kan beslissend zijn."

Het is goed van Ajax dat de club al met mijn opvolging bezig is

Frank de Boer

Met Sinkgraven haalt Ajax een weliswaar talentvolle, maar bepaald geen ervaren speler bij de selectie. De Boer legt uit: "We hebben liever dit soort spelers, waar we uiteindelijk iets moois van terug kunnen krijgen."

"En we hebben al zo vaak gezien dat de jongens met een Ajax-verleden in dit stadium nog niet op Ajax zitten te wachten. Zij zijn nog niet klaar in het buitenland", wijst De Boer de suggestie van de hand dat Urby Emanuelson ook een mogelijkheid was.

Laatste seizoen De Boer?

Over zijn eigen toekomst is De Boer minder uitgesproken. "Of het vanmiddag mijn laatste wedstrijd tegen Vitesse wordt? Ik zou het niet weten. Ik verwacht het niet, maar het kan ook wel het geval zijn."

De speculaties over zijn toekomst werden deze week nieuw leven ingeblazen door een bericht van het Algemeen Dagblad. Ajax zou Frank Rijkaard, tevergeefs, gepolst hebben of hij openstond om De Boer op te volgen.

"Ik ben daar niet in gekend en dat hoeft ook helemaal niet. Als ik die krant mag geloven, hebben ze kennelijk geïnformeerd voor het geval dat. Het lijkt me dat het bestuur dan goed bezig is. Want stel dat er iets gebeurt, dan moet je wel iemand hebben klaarstaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl