Gianni Meersman (l) wint de Cadel Evans Great Ocean Race. Naast hem Cadel Evans die afscheid neemt van het peloton
NOS Wielrennen

Meersman wint bij afscheid Cadel Evans

Tevreden keek Cadel Evans naar de winnaar van de eerste editie van de Cadel Evans Great Ocean Race. De Belg Gianni Meersman ontving de trofee voor de winnaar, nadat de renner van Etixx-Quick Step de snelste in de sprint van een kopgroep was geweest. Evans, die afscheid nam van het peloton, zat ook in het eerste groepje en eindigde als vijfde.

"De wind maakte het lastig vandaag", keek Evans terug op zijn laatste race. De 37-jarige Australiër, die in 2009 de wereldtitel op de weg veroverde en in 2011 de Ronde van Frankrijk won, had genoten van de race over 174 kilometer.

Hij was in de laatste plaatselijke ronde zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van de kopgroep. "Ik ben blij dat ik voorin zat. Ik moet mijn collega's en het publiek bedanken voor de geweldige ambiance. Dat maakte het bijna een klassieker."

Great Ocean Road

De wedstrijd, met start en finish in Geelong, voerde de renners over de Great Ocean Road. Het peloton passeerde eveneens de woonplaats van Evans, Barwon Heads.

Meersman was blij met zijn zege. "Ik ben met de ploeg al vier weken in Australië voor wedstrijden en om te trainen. Ik voelde me goed en de ploeg had vertrouwen in me. In de laatste ronde demarreerde Evans op de klim. Ik heb alles gegeven om in dat eerste groepje te zitten. Ik heb het daarna goed afgemaakt."

Meersman versloeg in de sprint de Australiërs Simon Clarke en Nathan Haas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl