NOS Sport

Verstappen gaat voor toptien

Nieuwe bolide Verstappen gepresenteerd

Max Verstappen debuteert over anderhalve maand in Australië als jongste coureur ooit in de Formule 1. Zaterdag werd in het bijzijn van Verstappen zijn auto voor het komende seizoen gepresenteerd.

Op het circuit van Jerez de la Frontera, waar Verstappen de auto van Toro Rosso maandag gaat testen, liet de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen zich niet van de wijs brengen door de massaal toegestroomde pers.

"Ik ben niet zo snel onder de indruk. Dus ik vind het er allemaal wel bij horen. Je doet gewoon wat je moet doen."

  • AFP
    Carlos Sainz jr. en Max Verstappen
  • AFP
    Max Verstappen en zijn nieuwe bolide

Zijn teamgenoot bij Toro Rosso, Carlos Sainz jr., is net als Verstappen de zoon van een voormalig topcoureur. Iemand waar de jonge Verstappen vooral op zal letten in het begin van het seizoen.

"Je teamgenoot wil je als eerste verslaan, want hij zit in dezelfde auto, dus dat is wel belangrijk. Je kan natuurlijk niet de beste vrienden zijn op het circuit, maar je probeert naast het circuit natuurlijk wel je team vooruit te helpen."

Punten pakken

Tijdens de presentatie van de nieuwe bolide stelde het 17-jarige racetalent alvast zijn doelen vast voor het komende seizoen. Hij gaat direct voor de punten en kijkt met een schuin oog ook al naar het podium.

"We proberen gewoon zo veel mogelijk in de toptien te rijden. Podiumplaatsen halen is denk ik lastig maar we gaan wel proberen elke race punten te pakken, dat is tenminste wel ons doel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl