Doelpuntenmaker Renato Tapia wordt om de nek gevlogen door Luc Castaignos

FC Twente in extremis langs SC Cambuur

FC Twente heeft in eigen huis op de valreep gewonnen van SC Cambuur. In de 93ste minuut zorgde uitgerekend invaller Kyle Ebecilio, die vlak voor de winterstop om disciplinaire redenen op een zijspoor werd gezet, voor een 2-1 overwinning.

Het publiek werd in de eerste helft niet echt verwend. De Friezen hadden het meeste balbezit, maar deden daar weinig mee. Twente kon het spel niet maken, al creëerde het wel de beste kans. Cambuur-doelman Leonard Nienhuis redde echter uitstekend op een kopbal van Renato Tapia.

De pas 19-jarige middenvelder, die in het bekerduel met AZ al uitblonk, had in de tweede helft wel succes. De Peruaan nam de bal prachtig met zijn hak mee, kapte een verdediger uit en schoof de bal koelbloedig in de verre hoek.

Korte versnelling

Twente, dat tot dan toe haast lethargisch over het veld bewoog, kreeg door de goal een flinke dot adrenaline. Niet lang na de 1-0 kreeg Luc Castaignos een flinke kans om de score uit te bouwen. Omdat de Twente-aanvaller de bal naast schoot, bleef Cambuur in de wedstrijd.

De bezoekers gingen op hun beurt op zoek naar de gelijkmaker. De inzet van Mikhail Rosheuvel werd nog gekeerd door Sonny Stevens, maar niet veel later frommelde Martijn Barto wel de gelijkmaker binnen.

In de slotfase mocht alleen Twente aanspraak maken op de overwinning. Hakim Ziyech, Castaignos en opnieuw Tapia misten kansen daartoe, maar in de 93ste minuut schoot invaller Ebecilio de verdiende 2-1 binnen.