Doelpuntenmaker Albert Rusnak (l) wordt gefeliciteerd door Jarchinio Antonia

Groningen te sterk voor Go Ahead

FC Groningen is ook in zijn tiende thuiswedstrijd ongeslagen gebleven. Go Ahead Eagles werd met 2-0 verslagen.

De Groningers speelden een sterke eerste helft, maar scoorden maar één keer. Albert Rusnák verschalkte keeper Mickey van der Hart met een zwabberbal van een meter of dertig, een kopie van de goal die hij in december tegen Go Ahead maakte in het tenue van Cambuur. Van der Hart was wel alert bij een boogbal van Tjaronn Chery.

Na de rust nam Go Ahead het initiatief over, maar kansen bleven uit. De treffer viel aan de overkant en was prachtig: hakje Chery op Jarchinio Antonia, hakje Antonia op Chery, Chery schiet raak. Met die 2-0 was de overwinning binnen en speelde Groningen de wedstrijd rustig uit.