David Silva (l) verlengde het schot van Sergio Agüero

Topper tussen Chelsea en Manchester City onbeslist

De topper in de Premier League tussen Chelsea en Manchester City is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Op Stamford Bridge bleken de nummers één en twee van de competitie aan elkaar gewaagd.

Chelsea trad aan zonder de geschorste Diego Costa en de geblesseerden Cesc Fàbregas en Filipe Luis. Loïc Remy kreeg de kans in de spits van José Mourinho, die noodgedwongen veel talenten bij de selectie moest halen. Andreas Bodtker Christensen (18), Nathan Aké (19), Isaiah Brown (18) en Ruben Loftus-Cheek (19) zaten op de bank bij de thuisploeg. Manchester City moest het nog zonder Afrika Cup-gangers Yaya Touré en Wilfried Bony doen.

Ivanovic slecht en belangrijk

Beide ploegen waren in de eerste helft zoekende. Chelsea zocht de aanval, maar City kreeg de grootste kansen. Dat kwam voornamelijk door geklungel in de Londense verdediging. Sergio Agüero vergat echter fouten van Branislav Ivanovic af te straffen.

• EPA
    Frank Lampard kreeg een warm onthaal van de Chelsea-fans
  • EPA
    Loïc Remy was het eindstation van een prachtige aanval

Toch was het Chelsea dat vijf minuten voor rust op voorsprong kwam. Uitgerekend Ivanovic zette de aanval op, met een prachtige pass op Eden Hazard. De Belg volleerde de bal in één keer voor het doel, waarna Remy alleen maar hoefde binnen te tikken.

Lang kon Chelsea niet van de voorsprong genieten. Vier minuten later was het alweer gelijk. Agüero haalde uit van randje zestien en zag zijn schot verlengd worden door David Silva. Doelman Thibaut Courtois was kansloos.

Warm onthaal Lampard

In de tweede helft viel er weinig te genieten. Chelsea ging vol voor de drie punten en City loerde op de counter. Kansen waren er nauwelijks. Mooiste moment was misschien wel het inbrengen van Frank Lampard. De City-middenvelder, die dertien jaar bij Chelsea speelde, kwam in de 77ste minuut in het veld voor Fernando en kreeg een warm onthaal van de Chelsea-fans.

Lampard leek City weer de nodige energie te geven, want in de slotfase gingen de bezoekers opzoek naar het tweede doelpunt. Chelsea overleefde de storm en mocht achteraf blij zijn met een punt. De koploper houdt door de remise vijf punten voorsprong op de directe concurrent uit Manchester.

Manchester United wist eerder op de dag met 3-1 te winnen van hekkensluiter Leicester City. The Red Devils hebben nu vijf punten achterstand op aartsrivaal City en tien op Chelsea.

Nummer vier Southampton heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan morgen bij winst op Swansea City op acht punten komen van de koploper. Nummer zes Arsenal speelt morgen tegen Aston Villa en kan de aansluiting vinden met de topvier.