James en Marcelo vieren de 1-1

Real Madrid wint ook zonder Ronaldo

In de Primera División heeft koploper Real Madrid, met de geschorste Cristiano Ronaldo op de tribune, thuis een eenvoudige 4-1 overwinning geboekt op Real Sociedad.

Aritz Elustondo kopte Sociedad na amper een minuut op voorsprong uit een corner van Rubén Pardo. De gelijkmaker stond nauwelijks twee minuten later al op het bord toen Sociedad nog nagenoot van de droomstart en James Rodriguez onbedreigd mocht inkoppen.

De druk van Real nam daarna toe en nog voor rust maakte Sergio Ramos de 2-1 uit de rebound. Na de pauze nam de Fransman Karim Benzema de 3-1 en de 4-1 voor zijn rekening. Bij de 4-1 schoot hij de bal op oogstrelende wijze in de kruising.

Schorsing

Ronaldo kreeg tijdens de vorige wedstrijd tegen Córdoba een rode kaart en was zodoende geschorst voor het duel. Hij moet twee wedstrijden vanaf de tribune bekijken.

Middenmoter Real Sociedad baarde eerder dit seizoen opzien door in eigen huis Real Madrid met 4-2 te verslaan. Ook FC Barcelona en Atlético Madrid werden thuis verrassend verslagen.

Atlético Madrid wint bij Eibar

Stadsgenoot Atlético Madrid versloeg Eibar met gemak: 1-3. Al na 25 minuten stond het 3-0 in het voordeel van de bezoekers. Antoine Griezmann en Mario Mandzukic, die twee keer scoorde, bezorgden hun ploeg een eenvoudige avond.

Federico Piovaccari zorgde in de voorlaatste minuut voor de enige treffer van de thuisploeg.

FC Barcelona, tweede op de ranglijst, speelt pas zondag tegen Villarreal.