NOS Wielrennen

'Beest' Mathieu en 'vergeten' Lars zien kansen bij WK

WK veldrijden voorbeschouwing mannen

Het is al weer zeven jaar geleden dat Lars Boom als laatste Nederlander de regenboogtrui in het veldrijden om de schouders kreeg. Zondag heeft de equipe van bondscoach Johan Lammerts in het Tsjechische Tábor zowaar twee favorieten in de gelederen: Mathieu van der Poel en Lars van der Haar.

"Het zou theoretisch kunnen", weegt Van der Haar voorzichtig zijn kansen. De 23-jarige werd twee keer wereldkampioen bij de beloften en stond ook bij de elite al eens op het podium. "Je hebt wel af te rekenen met een paar hele goede renners. Misschien ook met een renner in je eigen kamp."

Supertalent

De Amersfoorter doelt natuurlijk op de drie jaar jongere Mathieu van der Poel. Het supertalent voert dit seizoen samen met zijn Belgische generatiegenoot Wout van Aert de boventoon in het veldrijden. Waar Van der Haar niets aan het toeval overlaat, blaakt Van der Poel van zelfvertrouwen.

De twee Nederlanders zullen in elk geval niet achter elkaar aanrijden, zo bezweert Van der Poel. "Iedereen gaat naar mij kijken, maar dat baart me geen zorgen. Ik zei al tegen Lars: ik denk dat ze je een beetje vergeten zijn. Dat kan wel eens goed uitdraaien voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl