NOS Schaatsen

Bergsma: dit moet te doen zijn

Bergsma: dit moet te doen zijn

Jorrit Bergsma kan met een goed gevoel terugkijken op de 5.000 meter bij de wereldbeker in Hamar. De 28-jarige Fries heeft met nog een 1.500 meter voor de boeg een startbewijs voor de WK allround in Calgary binnen handbereik. Toch is hij niet helemaal tevreden.

"Het loopt nog niet zoals ik zou willen", begint Bergsma, die daarmee vooruitkijkt op de WK afstanden in Heerenveen. Maar hoe kijkt hij naar de strijd met Douwe de Vries en Wouter olde Heuvel om het ticket voor de WK allround?

Verschil met De Vries en Olde Heuvel

"Het gat met Douwe en Wouter is groot. Dit moet te doen zijn", denkt Bergsma, die de 5.000 meter overtuigend won in 6.17,89. De Vries (6.23,04) en Olde Heuvel (6.25,67) moesten veel inleveren. Bergsma heeft op de 1.500 meter 1,55 seconden voorsprong op De Vries en 2,34 op Olde Heuvel.

"Ik heb begrepen dat Wouter niet helemaal fit is. Dat zag je aan zijn tijd. Ik moet morgen gewoon een goede rit neerzetten en dan moet het genoeg zijn." Bergsma rijdt morgen samen met De Vries in de B-groep, terwijl Olde Heuvel in de A-groep start.

"Dat is inderdaad geen voordeel, maar hoe groot het nadeel is weet ik niet. Het is spannend, natuurlijk. Ik ben nog nergens zeker van, maar dit lijkt wel goed te komen."

Douwe de Vries: liever gewonnen, maar tevreden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl