Williams: had een racket, een bal én hoop

Serena Williams maakte op de Australian Open haar favorietenrol, op basis van de plaatsingslijst, waar. Toch was haar negentiende grandslamtitel allesbehalve een zekerheidje voor Williams, die voorafgaand aan de finale kampte met ziekte en niet in grootse vorm in Melbourne arriveerde.

"Dank aan God", sprak Williams tijdens haar dankwoord. "Ik zat er doorheen en je hebt me vandaag geholpen. Niet om te winnen, maar om sterk en gezond te blijven. Ik ben van ver gekomen en moet je daarvoor bedanken."

Met winst van het eerste grandslamtoernooi van het jaar, kroop Williams weer iets dichter bij de 24 grandslamtitels van de Australische Margaret Court. "Dat ik op 19 grandslamtitels zou uitkomen, had ik nooit durven dromen", vervolgde Williams, die met een knipoog zei dat het haar langst speech ooit was.

Niet de rijkste

"Toen ik opgroeide was ik niet de rijkste. Maar ik ontving veel steun van mijn familie. Ik had een racket, een bal én hoop. Daarmee hoop ik inspirerend werk gedaan te hebben en mensen te beïnvloeden. Je moet nooit opgeven en de beste willen zijn."

Na de felicitaties richting haar opponente Maria Sjarapova, sprak Williams ook haar dank uit in de richting van coach Patrick Mouratoglou. "Jij hebt me door deze twee weken heen geholpen. Ik ben blij dat ik jou in mijn leven heb. Jij geloofde in me, waar ik dat soms zelf niet deed."

Aantal grandslamtitels

PositieSpeelsterTitels
1.Margaret Court (Aus)24
2.Steffi Graf (Dui)22
3.Helen Wills Moody (VS)19
3.Serena Williams (VS)19
5.Martina Navrátilová (Tsj)18
6.Chris Evert (VS)18

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl