Vrijwilligers Allies en Albert in Zoo Parc Overloon
NOS Nieuws

'Een steuntje in de rug voor Zoo Parc Overloon'

  • Roel Pauw

    Verslaggever

  • Roel Pauw

    Verslaggever

"Goedemorgen, de vrijwilligers van Zoo Parc Overloon geven u dit weekend een gratis rondleiding", zegt Albert Kleine bij de kassa van de Brabantse dierentuin. "U heeft vast wel gehoord van het faillissement en wij willen de mensen hier een steuntje in de rug geven."

Allies Ligtvoet en Albert Kleine werken respectievelijk 6 en 2 jaar als vrijwilliger in het dierenpark. Normaal gesproken kost een groepsrondleiding 25 euro, maar nu doen ze het dus voor niks. Ze hopen zo meer bezoekers naar de dierentuin te lokken.

Afgelopen maandag gingen de drie dierentuinen die eigendom zijn van Zodiac Zoos failliet; ook Aquazoo in Leeuwarden en Dierenpark Wissel in Epe moeten de deuren sluiten. Tenzij er een overnamepartner wordt gevonden. Tot nu toe hebben zich zo'n 20 gegadigden gemeld, maar de onzekerheid is nog groot. Sinds december krijgen de betaalde krachten al geen salaris meer.

Allies Ligtvoet en Albert Kleine

De dieren merken er ondertussen niks van. Een bank zorgt ervoor dat de dieren gewoon verzorgd kunnen worden. En zo krijgen de pelikanen hun emmertje vis en worden om half twaalf de ottertjes gevoerd.

Zoo Parc Overloon is 23 hectare groot en telt ongeveer 70 diersoorten. Het is geen mega-attractie, maar samen met het Oorlogsmuseum, de bossen en de Maasheggen heeft dit deel van Brabant toch het een en ander te bieden.

"Het zou toch een aderlating zijn voor de regio als dit dierenpark verloren gaat", zegt Allies Ligtvoet.

Vrijkaartje

Met veel liefde praten Allies en Albert over de dieren. "De witwanggibbons zijn mijn favoriet", zegt Albert. "Als ik eraan kom, klap ik altijd drie keer in mijn handen en dan staat het mannetje al voor het raam op me te wachten."

Veel dieren houden zich schuil op deze kille winterochtend, maar toch loopt het lekker door bij de kassa. Daar zijn ook mensen bij die het vrijkaartje dat ze nog hadden liggen willen verzilveren. Je weet maar nooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl