NOS Sport

Williams wint Australian Open voor de zesde keer

Australian Open 2015: Williams-Sjarapova

Serena Williams heeft voor de zesde keer de Australian Open op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Amerikaanse versloeg de als tweede geplaatste Russin Maria Sjarapova , viervoudig finaliste in Melbourne en winnares in 2008, met 6-3, 7-6 (5).

Sjarapova begon met weinig hoopgevende cijfers aan de partij: Williams had 16 van de 18 onderlinge duels gewonnen en haar twee zeges stamden uit 2004. Hoopvol was ook de start van het duel niet, want ze werd al in de openingsgame gebroken na een dubbele fout op breakpoint.

Er gloorde hoop na een lovegame in haar tweede opslagbeurt. Met enkele fraaie dropshots leek ze Williams in elk geval even van haar stuk te brengen. Na een korte onderbreking (het dak ging dicht vanwege de regen) liep de Amerikaanse uit naar 5-2. Twee dubbele fouten leverden Sjarapova de break op voor 5-3, waarna ze zelf op love haar opslag inleverde.

Maria Sjarapova en Serena Williams

Ander vaatje

Sjarapova, die er maar niet in slaagde de rally's te dicteren, probeerde in het tweede bedrijf uit een ander vaatje te tappen: ze legde meer risico in haar slagen om niet constant overpowered te worden. Ze kon met die tactiekwijziging bijblijven, maar Williams in de problemen brengen op de opslag van de Amerikaanse lukte amper. Daarvoor serveerde die te goed.

Williams reeg de aces (18 in totaal) aaneen en na een lovegame voor 5-4 kreeg ze een game later haar eerste matchpoint. Onder meer met een prachtige forehand langs de lijn en een dropshot redde Sjarapova voor even het vege lijf.

Ze dwong zelfs een tiebreak af, pakte het eerste punt op de opslag van Williams, maar kon de negentiende grandslamtitel van de 33-jarige Amerikaanse niet meer voorkomen. Die sloot de wedstrijd af in stijl: met een ace.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl