Een filiaal van het warenhuis in de Amsterdamse Kalverstraat

V&D: banken blijven kredieten verstrekken

Warenhuis V&D spreekt berichten tegen dat de banken op het punt staan de geldkraan dicht te draaien. De Telegraaf schrijft vandaag dat het voortbestaan van V&D aan een zijden draadje hangt, omdat banken na vandaag geen kredieten meer willen verstrekken.

Een woordvoerder van het bedrijf benadrukt dat het bedrijf nog met de banken in overleg is. "Het artikel in De Telegraaf van vandaag geeft incorrecte informatie weer die schadelijk is voor V&D."

Teruglopende kredieten

De krant zegt documenten te hebben ingezien waaruit zou blijken dat de banken de geldkraan dicht gaan draaien. Ook schrijft de krant dat de kredieten de afgelopen jaren zijn teruggelopen. In 2010 kreeg V&D volgens de krant nog 70 miljoen euro krediet.

De banken verloren na jaren van krimpende omzet het vertrouwen. In december zouden de kredieten zijn teruggelopen naar 22,5 miljoen euro en vorige week vrijdag zou het nog verder zijn teruggeschroefd, naar 9 miljoen euro.

Aandeelhouder Sun Capital is volgens V&D bereid om 40 miljoen euro extra te investeren in het bedrijf.

Loonsverlaging

V&D maakt al jaren verlies. Twee weken geleden maakte het warenhuis bekend dat het personeel bijna 6 procent loon moest inleveren. De vakbonden hebben gedreigd V&D voor de rechter te slepen.

Maandag bleek dat V&D van zijn verhuurders een huurvrije periode eiste van vier maanden. Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen. De verhuurder eist dat V&D vier toplocaties, in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht, ontruimt als er geen huur betaald wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl