Rolstoeltennisster Jiske Griffioen won in Melbourne voor het eerst in haar loopbaan een Grand Slam-toernooi in het enkelspel.
NOS Sport

Rolstoeltennisster Griffioen wint Australian Open

Jiske Griffioen heeft de titel op de Australian Open in de wacht gesleept. In de finale won de ongeplaatste Griffioen met 6-3, 7-5 van de als eerste geplaatste Yui Kamiji.

Griffioen slaagde er na vier breaks als eerste in haar opslag te behouden. De Japanse kwam in de tweede set met 3-1 voor, waarna de 29-jarige Griffioen weer langszij kwam en op matchpoint toesloeg met een fraaie forehand langs de lijn.

Het is de eerste grandslamzege in het enkelspel voor Griffioen, die in 2006 de finale van de Australian Open nog verloor van Esther Vergeer. Dit jaar versloeg de Woerdense op weg naar de finale haar landgenoten Marjolein Buis (kwartfinales) en de als tweede geplaatste Aniek van Koot (halve finales).

Kamiji wel te sterk in dubbel

In het dubbelspel schreef Griffioen al wel elf grandslamtitels op haar naam. Dit jaar verloor ze met Van Koot de dubbelfinale van het Japans-Britse duo Yui Kamiji/Jordanne Whiley (4-6, 6-4, 7-5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl