Na de explosie zochten hulpverleners naar overlevenden tussen de restanten van het ziekenhuis
NOS Nieuws

DNA-testen Mexicaanse baby's na gasexplosie

In Mexico zijn DNA-testen uitgevoerd op negen baby's die na een explosie in een kinderziekenhuis levend werden gevonden. De pasgeboren kinderen droegen nog geen naambandje.

Een explosie verwoestte donderdag het ziekenhuis grotendeels. Verschillende ouders hebben inmiddels hun kinderen aangewezen, maar om vergissingen te voorkomen wordt een DNA-test gedaan.

Bij de explosie zijn volgens de BBC één verpleegster en twee kinderen om het leven gekomen. Verschillende kinderen hebben het slechts overleefd omdat de moeders ze met hun eigen lichamen beschermden, volgens burgemeester Miguel Mancera van Mexico City. Velen in het ziekenhuis liepen snijwonden op door gebroken glas of brandwonden.

Evacueren

De verwoesting na de explosie was groot. Het merendeel van het gebouw ging verloren. De explosie was waarschijnlijk het gevolg van een gat in de slang van een tankwagen die de gastanks van het ziekenhuis bijvulde.

Een kwartier nadat het lek was ontdekt volgde de explosie. Volgens Mancera is een groter drama voorkomen doordat het ziekenhuis al was begonnen met evacueren direct na ontdekking van het lek.

In Mexico City zijn vaker dodelijke ongelukken waarbij tankwagens gevuld met gas betrokken zijn. De drie inzittenden van de truck zijn aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl