Nadya (links) en Masha van de Russische punkgroep Pussy Riot, die in het kader van het thema feminisme te gast waren op het filmfestival
NOS Nieuws

Tiger Awards voor films uit Cuba, Thailand en Peru

De filmmakers Carlos M. Quintela uit Cuba, Jakrawal Nilthamrong uit Thailand en Juan Daniel F. Molero uit Peru hebben de Hivos Tiger Awards gewonnen, de belangrijkste prijzen op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. De regisseurs kregen de prijzen van 15.000 euro vanavond uitgereikt in De Doelen in Rotterdam.

Quintela kreeg een Tiger Award voor La Obra del Siglo, een film over drie generaties Cubanen. Nilthamrong werd onderscheiden voor Vanishing Point, over twee mannen die hun leven veranderen. Molero viel in de prijzen met Videophilia (and other viral syndromes), een digitale reis langs "de verderfelijke zijpaden" van het internet.

De Big Screen Award van het IFFR ging naar Second Coming van Debbie Tucker Green, en de internationale federatie van filmcritici bekroonde Battles van Isabelle van Tollenaere.

Pussy Riot

De Kring van Nederlandse filmcritici kende zijn jaarlijkse prijs toe aan Key House Mirror van Michael Noer. Welke film bij het publiek het meest in de smaak viel, wordt morgenavond bekend.

Een van de thema's van het IFFR was dit jaar feminisme. In dat kader waren twee leden van de Russische punkband Pussy Riot te gast in Rotterdam. Zij gaven een optreden en beantwoordden vragen van festivalbezoekers.

De Tiger Awards van het International Film Festival Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl