NOS Voetbal

Wang wil ADO op de kaart zetten

Wang brengt ADO miljoenen en ambities

Het geduld is danig op de proef gesteld, maar ADO Den Haag heeft eindelijk de beloofde centen uit China binnen. Acht miljoen euro, afkomstig van de steenrijke ondernemer Wang Hui. En het heeft er alle schijn van dat het daar niet bij zal blijven, want de nieuwe eigenaar steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

"Als er op internationaal niveau over het Nederlands voetbal wordt gesproken en de naam ADO Den Haag als eerste genoemd wordt, dan is onze missie geslaagd", laat Wang zijn dromen de vrije loop in de Hofstad.

Algemeen directeur Maarten Fontein is er als de kippen bij om het verwachtingspatroon enigszins te temperen. "We moeten altijd onze dromen kunnen hebben. Ambities zijn gezond. En hij mag ze ook uitdragen. Het is aan mij een plan te maken en te presenteren wat reëel is."

Wang denkt nu nog even aan de korte termijn. Ook hij weet dat de transfermarkt maandag om twaalf uur 's nachts sluit. Tot die tijd kan de nummer vijftien van de eredivisie nog versterkingen aantrekken. "We gaan het proberen, we hebben nog drie dagen de tijd", zegt hij zonder een spier te vertrekken. "We zullen die drie dagen efficiënt benutten om een mooi resultaat te boeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl