• EPA
    Bas Dost viert de 1-0 tegen Bayern München
  • EPA
    Bas Dost is het middelpunt van de feestvreugde

VfL Wolfsburg heeft Bayern München zijn eerste Bundesliga-nederlaag sinds april 2014 bezorgd: 4-1. Bas Dost was in de eerste helft met twee goals de grote man voor de thuisclub.

Na vier minuten nam Wolfsburg de leiding toen Dost met een geplaatst schot voor de openingstreffer zorgde. De Nederlander maakte voor rust op fraaie wijze ook de 2-0 door de bal, die hij niet helemaal goed raakte, in de kruising te schieten.

Ook De Bruyne excelleert

In de tweede helft maakte Kevin De Bruyne uit een counter 3-0 en leek de wedstrijd beslist. Juan Bernat deed vervolgens wat terug voor Bayern, waar Arjen Robben de hele wedstrijd speelde.

De Bruyne maakte met zijn tweede treffer van de avond, een mooie pegel in de bovenhoek na een individuele actie, een einde aan de illusies van de regerend landskampioen.

Door de zege verkleint nummer twee Wolfsburg de achterstand op koploper Bayern tot acht punten.