Uli Stielike met de spelers van Zuid-Korea
NOS Voetbal

Azië Cup: Aussies treffen stug Zuid-Korea

De finale van de Azië Cup belooft op voorhand een botsing te worden tussen twee verschillende speelstijlen. Gastland Australië speelt fysiek Engels. Opportunistisch en opgejaagd door de eigen fans. Tegenstander Zuid-Korea is vooral berekenend en leunt op een ijzersterke defensie.

Op het WK in Brazilië was Zuid-Korea de ploeg die als los zand aan elkaar hing. Die in een ogenschijnlijk makkelijke poule met België, Algerije en Rusland kansloos werd uitgeschakeld. Hoe anders is de situatie een half jaartje later. Zuid-Korea staat voor het eerst sinds 55 jaar weer in de finale van de Azië Cup en kreeg in het hele toernooi nog geen goal tegen.

De hand van de nieuwe trainer Uli Stielike is goud waard gebleken. Hij zette het falende WK-elftal op z'n kop en zette vooral defensief een nieuw Zuid-Korea neer.

Hand van Stielike bleek goud waard

Thuisvoordeel

Tegenstander Australië heeft het thuisvoordeel. En de Aussies zijn gewaarschuwd, want eerder in het toernooi verloren ze met 1-0 van Zuid-Korea. Het wordt interessant om te zien of de ster van Australië, de aanvallende middenvelder Tim Cahill, wel in staat is om een bres te slaan in de waterdichte Zuid-Koreaanse defensie.

Vier jaar geleden verloor Australië de finale van de Azië Cup na verlenging met 1-0 van Japan. Dat de Socceroos voor eigen publiek op zoek zijn naar revanche voor die nederlaag, behoeft geen nadere uitleg.

De finale van de Azië Cup wordt zaterdagochtend tien uur (Nederlandse tijd) gespeeld in het Stadium Australia in Sydney.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl