Timothy Durwael (l) en Jean Paul de Jong

Zege FC Eindhoven en averij FC Volendam

FC Eindhoven heeft in zijn jacht op NEC geen steken laten vallen. Eindhoven, de nummer twee, klopte Jong PSV: 2-1. FC Volendam (vierde) liep wel averij op. Op eigen veld kwam het tegen Sparta niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Koploper NEC ontvangt zondag Helmond Sport.

Eindhoven domineerde de stadsderby en kwam op 1-0 door Jens van Son, die een voorzet van Joey Sleegers binnen kopte. Bij een spaarzame tegenaanval maakte PSV gelijk; Elvio van Overbeek ging alleen op doelman Tom Muyters af en rondde koelbloedig af. Chiro N'Toko kopte in de slotfase de winnende treffer binnen uit een voorzet van Maxime Gunst.

Fout keeper

Volendam heerste voor rust, Sparta erna. Henk Veerman maakte de 1-0. Hij verschalkte de verkeerd uitlopende keeper Roy Kortsmit. Huseyin Dogan schoot Sparta halverwege de tweede helft verdiend langszij nadat hij een Volendammer had gepoort. Spartaan Paul Gladon kopte in de slotfase nog op de lat.