Kevin van Veen scoorde dit seizoen zestien keer voor FC Oss
NOS Voetbal

Stukadoor wordt prof in Engeland

Kevin van Veen zet zijn voetbalcarrière voort in Engeland. De 23-jarige topscorer van FC Oss tekende vrijdag een contract voor 3,5 jaar bij Scunthorpe United, dat zeventiende staat in de League One, het derde profniveau in Engeland.

Volgens Van Veen maakt de Engelse club ruim drie ton over aan FC Oss, dat nog geen vijf maanden van de spits kon genieten. Vorig seizoen speelde Van Veen nog in de Topklasse voor JVC Cuijk.

Baan opzeggen

De Brabander spreekt vanuit Engeland dolenthousiast over zijn nieuwe avontuur. "Ik zal hier veel meer geld verdienen dan bij FC Oss. De club heeft een rijke eigenaar. Hun doel is om mij straks voor meer geld door te verkopen aan grotere clubs in Engeland", zegt Van Veen. Zijn carrière als stukadoor zit er door de transfer op. "Die baan ga ik vanavond (vrijdag) direct opzeggen."

Van Veen traint dinsdag voor het eerst mee met Scunthorpe United. Volgende week zaterdag is hem door manager Mark Robins een basisplaats beloofd in de thuiswedstrijd op Glanford Park tegen Oldham Athletic.

Van Veen in het shirt van zijn nieuwe club

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl