Phillip Cocu op de training van PSV
NOS Voetbal

PSV en Ajax oriënteren zich op versterking

De selecties van PSV en Ajax kunnen nog wel enige versterking gebruiken, menen de respectievelijke trainers. Phillip Cocu moet het de rest van het seizoen doen met slechts vier aanvallers, nu de geblesseerde Florian Jozefzoon voor de rest van het seizoen uit de roulatie is. "En dat is krap", vindt de PSV-coach.

"We hebben een versterking nodig. Maar ik zeg niet dat het een externe versterking is", aldus Cocu, die ook Jorrit Hendrix nog minstens twee weken moet missen. "Hij heeft inmiddels weer een training meegedaan en zijn conditie ligt op peil. Alleen met wenden en keren had hij nog problemen."

Geen paniekaankopen

Ajax-collega Frank de Boer zou graag een middenvelder naar Amsterdam halen. "We missen soms een ervaren speler die de bal indien nodig over de lijn knalt. Maar de kans dat die komt, is niet zo groot."

"We zijn ons aan het oriënteren. Maar we gaan geen paniekaankopen doen. Dan heb ik liever dat jonge spelers ervaring opdoen", aldus De Boer, die zich eerder wel al liet ontvallen de talentvolle Daley Sinkgraven van sc Heerenveen graag bij Ajax te zien voetballen.

Tot en met maandag is er nog gelegenheid om een speler aan te trekken. Daarna is de transfermarkt tot aan het einde van het seizoen gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl