Arjan Swinkels (l) in het shirt van Lierse SK tijdens een oefenwedstrijd tegen zijn oude club Willem II.
NOS Voetbal

Swinkels compleet verrast door verbanning naar jeugdcomplex

Vorig jaar was voormalig Willem II-aanvoerder Arjan Swinkels nog speler van het jaar bij zijn Belgische club Lierse SK. Donderdag kreeg hij te horen dat hij niet meer welkom is op het trainingscomplex van de hekkensluiter in de Belgische competitie. Swinkels snapt er helemaal niets van: "Er gebeurt hier altijd een hoop, maar nu ben ik het spoor wel volledig bijster."

Swinkels kreeg het slechte nieuws te horen een dag nadat trainer Slavisa Stojanovic bij Lierse vertrok. "Ik moest samen met vijf andere jongens naar de club komen. Toen werd verteld dat we onze spullen moesten pakken en dat we niet meer welkom waren. Of we zo vriendelijk wilden zijn om alles mee te nemen en te vertrekken, voordat de andere jongens zouden komen om te trainen", vertelt Swinkels, die sinds 2012 bij de Belgische ploeg speelt.

Van een ontslag is geen sprake, zegt Swinkels. "We kunnen vanaf maandag gewoon weer trainen, maar dan wel twee dorpjes verderop. Samen met de vijf andere jongens die ook niet meer met de selectie mee mogen trainen. We krijgen ook doorbetaald."

Geen rotte appel

Swinkels snapt niet waarom hij niet meer welkom is. "Een reden is niet gegeven. Ik heb dit seizoen tot nu toe alle wedstrijden gespeeld. Blijkbaar heeft de nieuwe trainer bedacht met welke jongens hij verder wil. Mijn naam stond daar dus niet bij."

Ook aan zijn gedrag in de spelersgroep kan het volgens hem niet liggen. "Ik ben nooit een dwarsligger geweest, of zoals ze dat in het voetbalwereldje zeggen: een rotte appel. En dat ben ik voor mijn gevoel nu nog steeds niet. Ik kan hier gewoon niet bij met m'n hoofd."

Nieuwe coach

Opvallend genoeg heeft Herman Helleputte, een oude bekende bij Lierse die tot het einde van het seizoen de leiding zou krijgen over het eerste elftal, vrijdag laten weten dat hij daar om medische redenen vanaf ziet.

De club beraadt zich de komende dagen verder over de invulling van de nieuwe hoofdcoach, schrijft het op zijn website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl