NOS Schaatsen

WK-ticket dwingt Bergsma tot het uiterste

WK-ticket dwingt Bergsma tot het uiterste

Jorrit Bergsma rijdt dit weekend voor het eerst in zijn loopbaan een 1.500 meter voor de wereldbeker. Dat doet hij in een poging het enig overgebleven ticket voor de WK allround van maart in Calgary te bemachtigen.

Kwalificatie voor de WK allround zou een primeur betekenen, want Bergsma reed nog nooit een internationaal allroundtoernooi. Hij concurreert in Hamar met Douwe de Vries en Wouter olde Heuvel in een klassement over de 1.500 en 5.000 meter.

Wouter rijdt in de middag en wij in de vroege ochtend. Dus dat is niet echt ideaal.

Jorrit Bergsma is niet blij dat hij in de B-groep zit

Bergsma baalt van B-groep

"Ik denk dat het niet onmogelijk is", zegt Bergsma. "Tuurlijk. Ik moet mijn winst pakken op de 5.000 meter. Daarnaast moet ik gewoon een goede 1.500 meter rijden."

De Vries en Bergsma rijden in de B-groep en Olde Heuvel in de A-groep. "Dat maakt wel uit, ja", vindt Bergsma. "Wouter rijdt in de middag en wij in de vroege ochtend. Dus dat is niet echt ideaal."

Afhankelijk van elkaar

Sven Kramer en Koen Verweij zijn vanwege hun gouden en zilveren medaille bij de EK al zeker van deelname aan de WK allround. Bergsma, Olde Heuvel en De Vries zijn nog wel afhankelijk van elkaar, omdat ze alle drie bij de beste 24 moeten eindigen. Lukt dat niet, dan krijgt Nederland geen derde startbewijs.

"Dat is niet helemaal fair", aldus Bergsma. "Daar is niet goed over nagedacht en daar moet echt naar gekeken worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl