De Facebookpagina 'Steun de PVV'
NOS Nieuws

'Reacties op Facebookpagina 'Steun de PVV' strafbaar'

Het Openbaar Ministerie zegt dat een aantal reacties op de Facebookpagina 'Steun de PVV' strafbaar zijn. Het OM begint een strafrechtelijk onderzoek naar de reacties die begin januari werden geplaatst.

In totaal gaat het om twaalf reacties waarbij volgens het OM wordt aangezet tot geweld tegen moslims. De politie is nog bezig om de identiteit te achterhalen van de mensen die de reacties hebben geschreven.

Aanzetten tot geweld

De beheerder van de Facebookpagina had een artikel uit De Telegraaf gepost met de kop 'Weer een brandbom gegooid naar Zweedse moskee'. De Raad van Marokkaanse moskeeën Nederland, het Contactorgaan Moslims en Overheid en de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland vonden een aantal reacties zo bedreigend en beledigend dat ze aangifte deden.

Het OM komt nu tot de conclusie dat twaalf reacties opruiend zijn, aanzetten tot discriminatie of aanzetten tot gewelddadig optreden tegen moslims en moskeeën.

De beheerder van de pagina 'Steun de PVV' wordt niet vervolgd, omdat die alleen het Telegraaf-artikel heeft overgenomen en vrij snel de reacties heeft verwijderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl