NOS-presentatrice Dione de Graaff
NOS Nieuws

Tbs voor stalker Dione de Graaff en krantenjournaliste

De rechtbank in Lelystad heeft een 53-jarige man uit Landgraaf veroordeeld tot tbs met dwangverpleging omdat hij NOS-presentatrice Dione de Graaff en een dagbladjournaliste langdurig heeft gestalkt en bedreigd.

De man stuurde De Graaff in 2013 en 2014 124 mails. Hij probeerde afspraken met haar te maken en reed twee keer naar het Media Park. Op 5 juli vorig jaar stuurde hij haar een dreigmail. Toen is hij aangehouden.

Hij stuurde ook een krantenjournaliste e-mails, sms'jes en brieven. Daar ging de man ook mee door toen hij in voorlopige hechtenis zat.

Waanstoornis

De man is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Hij leidt volgens deskundigen aan een ziekelijke stoornis, waaronder een waanstoornis.

Vanwege de waanbeelden is volgens de deskundigen het gevaar bijzonder groot dat hij doorgaat met zijn stalken. De enige oplossing daarvoor is volgens de rechter tbs, zodat de man voor zijn stoornis behandeld kan worden.

De man maakte volgens het Openbaar Ministerie een verwarde indruk. Hij leek te denken dat hij een relatie had met De Graaff. Zo mailde hij teksten als "wat eten we vanavond?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl