PVV-leider Wilders vindt het kabinet naïef
NOS Nieuws

Wilders wil betere beveiliging omroepen

PVV-leider Wilders vindt dat de beveiliging van omroepgebouwen moet worden verbeterd. Volgens hem is Nederland te naïef op het punt van bewaking. "We leven niet meer in de sixties, toen iedereen moest kunnen binnenkomen."

Volgens hem zijn de gebeurtenissen bij de NOS van gisteravond alleen goed afgelopen doordat de man geen goed getrainde terrorist was en doordat een beveiliger zich als een held heeft gedragen.

Wilders zei dat mensen veiligheid willen en het niet erg vinden als ze niet meteen ergens binnen kunnen komen. Hij wil dat er meer politie en marechaussees mensen controleren bij omroepen, ministeries, stations en in winkelcentra.

De PVV hoopt dat het kabinet het incident bij de NOS als een wake-upcall beschouwt en beseft dat er meer moet gebeuren dan nu het geval is.

Wilders: we leven in naïviteit jaren zestig

Premier Rutte wijst de kritiek van Wilders van de hand. Volgens Rutte heerst er geen jaren-zestig-mentaliteit. Hij benadrukte dat politie, geheime diensten en krijgsmacht zeer gemotiveerd aan de beveiliging van Nederland werken.

De gebeurtenissen van gisteren moeten wel worden geëvalueerd en mogelijk worden er dingen veranderd, zei de premier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl